24 juli 2007

Målardags

Vad gör man när det regnar och regnar och regnar? Jo man målar, inomhus vill säga. Här hemma har vi börjat använda linoljefärg och har upptäckt hur roligt det är att blanda sin alldeles egna färg. Var igår hos Kulturhantverkarna och tittade på färgprover och shoppade några nya pigment. Ska nu försöka blanda till en röd färg till våra dörrar på den snart färdiga lillstugan. Vi började med engelsk röd men jag tycker den är för orange i tonen och ska nu försöka få till en lite kallare färg, spännande för en färgnörd kan jag lova! Men golvet börjar bli klart och har fått en väldigt fin grå färg. Problemet är bara att när jag med beundran i rösten talade om för The Handymen att färgen blev perfekt så säger han, med ett leende, att han har ingen aning om hur han blandat den. Suck, får helt enkelt hoppas på att vi har samma tur när vi blandar nästa gång för det behövs en strykning till.
Här kommer några bra sidor med information om färg som inte bara tål hårt slitage bra, den är dessutom ekologiskt anpassad! Jag kan lova att det känns roligare att måla med den istället för en vanlig plastfärg.

21 juli 2007

Klädfrossa



Oj vad man kan fynda på rean den här sommaren. Är normalt sett ingen reaperson, blir matt bara jag tittar på dessa överfyllda klädställ. Vill ha sakerna snyggt matchade och stylade, förmodligen en yrkesskada sen min tid i butik. Men hur som helst så har jag denna sommar haft turen att hitta en mindre garderob med kläder för halva priset. Känns nästan som jag har sparat pengar som jag sen kan spendera på min kommande höstgarderob, eller hur!? Och igår var jag en sväng på stan igen, denna gång med min kompis V och hon fyndade massor av bra saker. Bland annat hittade hon snygga byxor och topp på Hobbs. Där finns många "vill ha, klarar mig inte utan" saker. Tyvärr fanns det inget som passade mig denna gång men jag ska kika in där igen för längre fram i sommar ska jag på fest coh då är Hobbs är ett toppenställe att leta på.
Bilder från Hobbs

15 juli 2007

En liten bloggpaus

Tänk att vi ska åka och hämta en liten sötnos som den på bilden om några dagar, så roligt det ska bli!
Fast nu låter det kanske som vi ska hämta hem en katt till oss och så är det tyvärr inte. Det är min svärmor som vill ha liten kisse. Och eftersom vi själva inte kan ha någon katt så blir det kul att det kommer att finnas en hos A när vi kommer och hälsar på.

Vill också tala om att det blir en bloggpaus, åker till landet några dagar och där är det nämligen datorfritt (får förmodligen abstinens!).
Så hej på en stund :o)

13 juli 2007

Badrum hos house-and-home guru

Den här bilden tycker jag är så fin, ett lantligt, romantiskt och lugnt badrum som samtidigt är praktiskt. Det finns en duschhörna med hel vägg som skiljer av så att man slipper torka golvet varje gång som duschen används. Ett glasparti som gör att det kommer in dagsljus trots den hela väggen. Ett stort och vackert fönster framför vad man väl får kalla sminkbordet (ett rejält sådant) så att man kan sminka sig i dagsljus. Där skulle jag absolut kunna tänka mig att sitta och piffa på morgonen. Nu finns det tyvärr inget stort fönster i vårt badrum, inte ens ett litet, men jag har fått en toppenidé! Vi ska sätta in en glasruta, med ett frostat mönster, i överkant på en av väggarna och på det viset komma åt lite ljus via vårt så kallade datarum/skräprum. Tycker att det var en riktigt fiffig lösning jag kom på :o)
Nu undrar ni kanske vem ägaren till det fina badrummet på bilden är? Jo, det finns hemma hos allas vår Martha!
P.S. Håll i hatten, det är fredagen den 13:e!

12 juli 2007

På rätt plats

Är så glad över denna bild och jag tror att mina liljor är lika glada. De har fått byta plats och tänk så rätt det blev. Stod tidigare nära en kant i rabatten och såg taniga och söndertuggade ut, en riktigt sorglig syn måste jag säga. Det var bara att plocka fram spaden och börja leta efter en ny boplats. Och tänk att de så hatade liljebaggarna följde tydligen inte med i flytten! Helt underbart för det är få saker i trädgården som sätter fart på adrenalinet som just dessa röda odjur (skulle möjligen vara när snöskatorna börjar mumsa på VÅRA bigarråer). Hur som helst, nu bor liljor, stäppsalvia, tremastarblomma och studentnejlika tillsammans och det blev jättefint!
Hälsningar från en nöjd Lella :o)

09 juli 2007

Bloggtips

Läs Annika Lantz roliga blogg! Skrattar gott varje gång jag läser om hennes nojor, tankar om kor!, Tvillingarna och annat knäppt. Jag hoppas att hon ska gästblogga läääänge :o)

Mönster och mat!?

Ming
Adana
Fuji
Just nu är jag inne i ett textilstim och vill visa några häftiga tyger från Pierre Frey. Har ibland svårt att välja när det handlar om mönster, tycker om så mycket och många känns som riktiga konstverk. Här är tre helt olika stilar men jag gillar alla tre. Och det är inte fel att blanda olika mönster bara man väljer att hålla sig till en enhetlig färgskala eller har någon röd tråd som löper genom de valda textilierna.
Sen till något helt annat, nämligen en matrecension. Det blev Edsbacka Bistro i fredagskväll och maten var hur god som helst. Maken och jag valde varsin meny och till varmrätt åt jag torsk!!! Har jag nog aldrig beställt tidigare på restaurang men någon gång ska ju vara den första och det blev en fullträff, otroligt gott. Så här såg min hela meny ut,
Tortellini med prästost, murklor och strimlad Serranoskinka
Smörkokt torsk med grön sparris, risottooch tomat- och purjolöksvinägrett
Chessecake med rabarber
och maken åt
Crème Ninon
Kalvryggbiff med kålrot,potatis- och lökmuffin och en whiskysky
Chokladkupol med färska bär och vaniljglass
Efter att ha tömt alla fat, druckit lite gott kaffe och varit lite sentimentalt romantiska rullade vi ut och hem, och mycket nöjda med vår 17-årsdag.

05 juli 2007

Romantisk middag

Bild: Edsbacka Bistro, Aftonbladet
Imorgon är det middag på restaurang som hägrar för mig, plus en massa andra saker som att äntligen klippa mig, träna på gym för jag har införskaffat mig ett träningskort (hurra hurra för mig), klippa lilla O som är två år.... och sen ska jag försöka jobba lite också :o)
Men för att återgå till middagen, imorgon är det är nämligen 17 år sen The Handyman och jag träffades för första gången (katjing!!) och det brukar vi alltid fira på något sätt. I början turades vi om att överraska den andre med något romantiskt utflyktsmål men på senare år har vi nog mest planerat dagen tillsammans och med en bröllopsdag att fira nästa månad så har ambitionsnivån sänkts en smula. Men något hittar vi på och just nu står valet mellan att äta en god middag på Edsbacka Bistro eller ett besök på den lokala krogen runt hörnet som heter San Marco. Båda ställena har verkligen bra mat även om Edsbacka har en något högre kulinarisk nivå, och jag har hört att deras Crème brûlée ska vara fantastisk. På deras hemsida kan du läsa Historien om det gula huset på Sollentunavägen 223 (Edsbacka Krogs bakficka). Och kanske säljer de Christer Lingströms bok Den goda sommaren där, den har jag suktat efter att bra tag.

Samtidigt vill man ju gynna den lokala restaurangen för den vill man självklart ha kvar och som sagt maten är bra där också, hmmmm, får grunna på vilket det blir och återkommer med en matrecension, hej hej!

02 juli 2007

Vackra textilier

Variation & Inspiration använder svenska företaget Mairo som nyckelord och jag kan inte annat än hålla med. Mönster finns i alla former och de lyckas med konststycket att vara både klassiska och trendiga på en och samma gång. Själva säger de att på grund av sin korta ledtid mellan idé och färdig produkt kan man erbjuda möjligheten att med relativt små kvantitéter göra kundanpassade produkter, såsom ändrad färgställning på tryck eller en ny form på kudde. Tycker jag låter jättebra och unikt! Gå in på deras hemsida och njut av Lore, Rabatt, Blomma och Lulu.