30 september 2007

Mer kuddar....

Här kommer en härlig bild på fler snygga kuddar. Dessa är sydda i tyger från Zoffany. De säljer även färg och jag tycker att färgskalan, på hela 96 färger, är supersnygg. Vet ej om och var de säljs i Sverige men det ska jag ta reda på via Frank & Cordinata. Får återkomma med den informationen.
Tjing!

28 september 2007

Kuddbehov

Nu vill jag ha nya kuddar i soffan! För tillfället ligger det två knölig och pastelliga kuddar från Linum i ett hörn som inte gör någon glad. Var helt ok i somras men nu måste de bytas ut mot något mysigare i mörkare färger. Har hittat några snygga på Ceannis, som ju även är ett väskparadis. Om jag måste välja några favoriter av dessa får det nog bli ettan och tvåan, eller kanske trean. Fast om jag bara tog mig tid skulle det självklart kunna åstadkommas något snyggt vid den egna symaskinen...eller kanske inte fullt så snyggt som på bilderna... Den som lever får se ;o)
Önskar nu alla en mysig helg.

25 september 2007

Nyhet från Sandberg

Gillar Sandbergs nya tapetkollektion Baltzar, deras Penelope blev en favorit direkt och bilderna är så fina. Det svarta skåpet gillar jag och varför inte plocka fram och lufta pappas gamla leksaksbil!
Tycker att de alltid lyckas komponera fina inspirationsbilder och man får en bra uppfattning om hur tapeter och tyger ser ut, trots den lilla bilden på datorn. Fast ett tyg vill man kanske trots allt klämma lite på och då erbjuder sig Sandberg att kostnadsfritt skicka tyg- och tapetprover hem till dig, strålande service tycker jag.
Ha en bra dag!

22 september 2007

So´Home

Måste visa några fler favoriter från So´Home. Alla kanske inte tycker att överdrag till strykbrädan är så mycket att jubla över :o)
Men som sagt var så hittade jag fler riktigt charmiga saker som får hamna på min önskelista. Det är snygga saker till badrummet. Bokstäverna är jättecoola, en klar villhasak, och en burk med tvålflingor är både vackert och lite nostalgiskt. Handukarna är väldigt vackra tillsammans men var och en för sig skulle det kännas lite för lamt för mig, hade nog blivit några med mönster istället. Men just dessa färger ihop gör att jag skulle kunna tänka mig bilden som färginspiration till badrummet här hemma. Och den fina brickan kommer bra till pass när man kopplar av med en kopp te efter att man haft ett litet hemmaspa kanske!

21 september 2007

Överdrag

Jäpp, jag är en konstig prick. Jag gillar nämligen att stryka, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Det enda som inte har varit riktigt bra den sista tiden är mitt överdrag till strykbrädan. Det är blekt och fläckigt, riktigt tråkigt att ställa fram och speciellt när strykbrädan brukar stå placerad i vardagsrummet (tittar ofta på tv samtidigt). Hur lycklig blir man då inte när man hittar dessa fina överdrag hos So´Home! Nu blir det bara lite svårt att välja. Kanske man ska slå till på flera?

20 september 2007

Matlagning på Ostra Gård

Roligt att se Markus Aujalay laga mat på Ostra Gård utanför Eskilstuna. Ligger nämligen nära vårt sommarställe och jag tänkte i somras skriva lite om Ostra, och om Sundbyholms slottsträdgård som också är en granne. Där man kan stanna till och handla både blommor och ätbart. Markus använder råvaror i programmet från både Ostra och slottsträdgården. Och vill man själv prova på Ostra Gårds goda inlägningar, sylt och tomater så kan man besöka Bondens egen Marknad på Katarina bangata. Nu återstår att se vad Markus bjuder på idag?
Sundbyholms slottsträdgård där du kan handla av allt som odlas, jättetrevligt!

Den underbara gamla eken som stolt sträcker på sig trots att åldern börjar ta ut sin rätt.

19 september 2007

Ny look!

Dags att förnya sin blogg och kanske är det lite mer höstfärger som lockar. Vi får se hur slutresultatet blir, ska laborera lite med nya färger. Vore inte så dumt att lära sig HTML också.

Bilden ovan har en jättefinsäng och jag tycker att den lila färgen är snygg, trots att jag alltid säger att jag inte är en lila tjej. Får nog backa på den punkten för jag har tidigare visat kläder från Hobbs som också hade denna färg. Men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Tycker att allt känns snyggt och vilsamt på bilden, utom de supertråkiga gardinerna! Hur tänkte de där frågar jag mig? Nej, nu ska jag fortsätta prova mig fram bland alla färgval, tjing.

18 september 2007

Väsksugen!

Oj oj oj vilket långt uppehåll det blev. Det var verkligen inte meningen men sjukdom,resor och mycket arbete satte p för mitt bloggande men nu är jag på hugget igen.
Är sugen på att visa lite snygga laptop-väskor. Förr fanns det bara trååååkiga svarta väskor att förvara sin bärbara i men jag gissar att kvinnors förkärlek till väskor i kombination med sjunkande priser på datorer har lett till denna orgie i snygga väskor. Väljer att visa bilder på, enligt mig, toppensnygga exemplar från Acme made.

Snygga, prickiga, lurviga....

Lite retro känsla...

Très élégant...

Ullig och varm till vintern...

06 september 2007

Tårtfrossa...

... hade vi här hemma i söndags. Firade makens födelsedag i efterskott tillsammans med goda vänner och på önskelistan stod en gräddtårta. Lycka tänkte jag, för är det någon serie på tv som jag har följt så är det Leila bakar. Genast surfade jag in på hennes receptsamling och fick svår beslutsångest. Så mycket gott, hur skulle man kunna välja. Efter stor vånda föll till slut valet på Underbar Mazarintårta. Och underbar är verkligen vad den är, jag tror att E vann den inofficiella ätartävlingen med fyra bitar mazarintårta! Den får också ett extra plus för att den är så enkel att göra, skadar inte när man ska baka tre stycken ;o) Här kommer receptet som jag hämtat från Leilas sida:

150 g mjukt smör
300 g mandelmassa
3 ekologiska ägg
1/2 dl vetemjöl
Smör och mandelspån till formen
2 dl vispgrädde
1 l färska bär till garnering
Florsocker att pudra på kakan vid servering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa smör och riven mandelmassa krämigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
4. Rör till sist i mjölet för hand.
5. Smörj och bröa en 20 cm diameters kakform med löstagbar botten.
6. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna.
7. Vispa grädden fluffig (inte för hårt) och bred ut den på toppen av kakan. Garnera med färska bär.
Bild från Leila bakar

05 september 2007

Dreamy!

Kan man bli kär i en soffa? Jo, jag tror faktiskt det. I alla fall efter att ha sett Stoubys soffa Gemini-Heaven Scent som jag föll pladask för. Har trott i fyra år att vår soffa Adam är vad jag vill ha men nu börjar jag tvivla. Kanske är Heaven Scent inte så skön att ligga och titta på tv i (är nämligen Adam!) men soffan är underbar att titta på, som ett smycke, och har säkert en jättebra sittkomfort. Gemini finns nu också i vitt, grönt och orange. Lite tråkigt är det att modellen Loveseat inte finns på bild, men jag har ju blivit kär så jag ska inte klaga.

04 september 2007

Biotips


Måste tipsa om Shrek the Third, en riktigt rolig film. Jag och min äkta hälft såg filmen i söndags i en välfylld biosalong där medelåldern låg kring trettio. Med andra ord inte ett barn i sikte. Vi skrattade oss genom hela filmen och mitt betyg blir en fyra av fem möjliga. Tycker att den är bättre än tvåan och nästan lika bra som ettan.

03 september 2007

Rapport (Ulriksdal & Formex)

Jaha då var denna mässhelg över. Tänker först skriva lite om Ulriksdals Flower Show. Borde kanske inte göra det med tanke på hur besviken jag blev, men hoppas att det blir en uppryckning till nästa år. Tycker nämligen inte att det är ok att betala 150 kronor för att få komma in och handla. Det fanns nämligen inga (ok, två då...) idéträdgårdar att titta på! Och av två var bara en färdig. Vi var visserligen där på torsdagen som var den första dagen men dock efter invigningen. Ska man inte vara färdig då? Det positiva var floristutställningen med kungliga brudbuketter, riktigt snyggt gjort. Bukettutställningen, den grillade lammkorven och sällskapet (mamma!) var det bästa på den Flowershowen.

Mors favorit!

Min favorit!

Nu till något roligare, nämligen Formex. Intrycken blir många på denna mässa men det som utmärkte sig var nog temautställningarna gjorda av Moderådet, Jan Rundgren och Peter Ødegaards. Precis så fina och inspirerande som jag hade hoppats på. Och kontraster var det verkligen, på utställningarna som i montrarna. Antingen är det de mörka, bruna, guldig och gröna tonerna som gäller eller hela färspektrat såsom på 70- och 80-talet. Fast naturligtvis med en ny design som gör att det inte känns allt för retro. Såg även en del svart/vitt men vet inte om det blir någon direkt trend... Däremot var det otroligt ombonat, inte en gnutta minimalism där inte. Stora lampor, mycket kuddar i olika stukturer, mycket plast i knalliga färger m.m.

Finns också fint hanverk representerat på mässan. Iris hantverk är ett exempel, ett annat är en av Formidable Grand Prixs vinnare, keramikern Karin Jaxelius med hennes skål Handfull som är otroligt vacker i både form och glasyr. Snygga montrar hade bl.a Mimou, Mateus och Noble House. Jag känner mig ganska nöjd med denna mässa, kanske hade man hoppats på några fler överraskningar och ibland känns det som vissa företag fastnar och köra samma "tema", samma plats år efter år. Men annars var det bra. Plus för bra fikaställen och goda smörgåsar :o) Bild från Mateus