31 oktober 2007

Ordning och reda

Nu har jag shoppat hos en bloggfavorit! Det blev två fina nåldynor, gjorda av Lisa som har bloggen Mitt lilla hus. Jag är jättenöjd, de är välgjorda och storleken är perfekt. Det blev en till jobbet och en att ha hemma. Är så trött på alla små askar som har en förmåga att välta omkull och få en att oroligt trippa omkring på tå för att undvika eventuellt kvarglömda nålar på golvet.
Men nu är det historia för jag har nya söta och praktiska nåldynor!

25 oktober 2007

Klassiskt goes coolt


Om någon säger Mulberry till mig så tänker jag på England, jakt, dyrt, exklusivt men även ett märke som har haft sin peak och som kan kännas lite mossigt.
Men efter att ha sett dessa bilder får jag nog omvärdera min syn på det klassiska märket. Tycker att dessa bilder känns inspirerand och fräscha. Skulle gärna stoppa in alla vackra saker på den översta bilden i mitt hem.


Bilder från Mulberry

21 oktober 2007

Bokbönornas tips

Nu är det länge sedan jag skrev om vår bokklubb...slarv! Därför blir det en liten sammafattning av några böcker som har blivit lästa.


Sommarens långläsning blev Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda.
En bok som nästan alla verkar ha läst och förväntningarna var skyhöga. För min del infriades de medans den för andra Bokbönor inte kändes alls så bra som de hade hoppats på. Om någon skulle ha missat vad boken handlar om så kan jag i korta drag berätta att den handlar om tre lite udda och trasiga personer, Camille, Philibert och Franck, som kommer att dela en lägenhet i Paris. Där får man följa hur deras liv tar en ny vändning när de träffas och hur fel uttrycket "ensam är stark" faktiskt är. Boken får toppbetyg av mig och jag gillar det lite poetiska sättet som Anna Gavalda skriver på. Ska jag säga något negativt så var det väl att det kanske tog en stund att komma in i boken och att slutet kanske blev lite väl filmiskt. Vilket ju kan vara passande nu när boken blivit film. Kommer att se den även om film oftast drar det kortaste strået i jämförelse med de böcker som de bygger på.



Nästa bok som lästes var Brustna hjärtans café av Lolly Winston.
Den blev omtyckt av alla Bönor och överraskade också alla. Vi var lite misstänksamma mot det glassiga omslaget och trodde nog att denna bok skulle gå i Marian Keyes anda (väldigt lättsamt!). Men icke sa nicke! Boken handlar om Sophie som blir änka vid 36 års ålder och hur hon försöker få sitt liv att bli meningsfullt igen efter sin makes död. Jag tycker att man är fast från första sidan. Man får följa Sophie genom hennes depression som kulminerar med att hon går till jobbet i pyjamas och tofflor till att hon bryter upp och flyttar till en ny stad, startar en ny karriär som caféägare, blir mästare på tårtor och möter kärleken igen (på olika sätt...). Den här boken var en större bokupplevelse än jag trodde från början, en bok som beskriver olika saker otroligt tydligt med bara några få meningar. Tycker också att sorg beskrivs på ett bra sätt, om man nu kan säga så?!

Och den bok som jag valt till nästa träff är Stefan Einhorns Konsten att vara snäll. Läste den för en tid sen och ville så gärna diskutera den med någon efteråt men ingen jag kände hade läst den så därför fick det bli mitt val denna gång. Och att jag har valt den säger väl något om vad jag tycker om den men mer än så skriver jag inte innan Bokbönorna har haft sin träff :o)

15 oktober 2007

Barnslig!

Jag vill ge bort presenter från Blablakids! Eller så kanske jag köper en stickad docka åt mig själv...
Blir man inte lite extra lycklig av att titta på deras underbar dockor, väskor, filtar mm? Jag blir det i alla fall och om det beror på att jag är lättroad eller barnslig för min ålder kan jag inte svara på. Tycker också att namnet känns kul, Blablakids! På deras hemsida kan man läsa att blabla betyder nothing and everything, it´s a swirl of letters flying, a small word for a big idea...
Kollektionen är designad av Florence Wetterwald och tillverkas för hand i Peru, ett riktigt hantverk. Läs mer om dem på deras hemsida blabla.com
Sen vill jag bara berätta att jag presentade lillebror i helgen med produkter från Sandkorn (se inlägget nedan) och nu väntar jag på ett betyg :o)

09 oktober 2007

Till badet...

Nu är jag lite nyfiken. Har hittat, eller hittat och hittat, min kompis Å tipsade mig om butiken Sandkorn. Och jag föll pladask för deras vackra produkter när jag fick se dem på Hem2007 förra veckan, så nu återstår bara att prova hur de känns. Är ganska petig när det gäller hudvårdsprodukter (vem är inte det förresten!) så ett litet prov får det bli först. Och passar de mig så ska jag fylla badrummet med många fina flaskor och tvålar från Sandkorn.
De säljer två olika märken, Harnn natural home spa och Thann. Båda märkena arbetar med gammal beprövad kunskap inom naturmedicin och de använder sig av botaniska oljor. Att produkterna sen har miljövänliga förpackningar, inte testas på djur och att garanterar att de inte använder sig av barnarbete gör att jag blir extra glad.
På hemsidan kan man läsa detta citat:
”Att unna sig själv är inte en synd men det vore synd att inte våga unna sig.”
Låter väl rätt och riktigt!?
2007-10-27: Nu har lillebror rapporterat att produkterna han fick är jättebra och de doftar så gott! Kul tycker jag :o)

04 oktober 2007

Vinterns goda ting

Äntligen! Blev överlycklig när jag fick höra av vänner att Bonniers kommer att ge ut en ny reviderad upplaga av den underbara boken Vinterns goda ting av Anna och Fanny Bergenström. Har letat efter den i flera år, just när det börjar kännas som tråkigast i november och man börjar längta efter lite julstämmning, då vill man ha den. Har kikat i min svägerskas bok flera gånger men jag vill ju ha min alldeles egna bok. Och nu ska den inhandlas, utgivningsdatum är 30 oktober! En annan favorit bland Annas böcker är Under valnötsträdet, där hittar man massor med inspiration när man har drabbats av akut idétorka.
Ha en underbar dag i solen :o)

02 oktober 2007

Lellas favorit



Här kommer min absoluta Odd Molly-favorit denna säsong!
Hann inte köpa min sommarfavorit för när jag kom till skott så hängde det endast några uddaplagg på en ställning och såg ynkliga ut. Expediten som visade mig till denna mer eller mindre tomma ställning sa med förvåning i rösten. -Detta är det enda vi har kvar!?
Så denna gång kommer jag vara snabbare och ska omedelbart ut leta efter denna Lella-blus (fast kanske inte ikväll...)!


Snygg baksida så den visar jag också!

Bilder från Odd Molly