29 november 2007

Vitt, silver och svart...

Här kommer härliga bilder från Broste Copenhagen. Hemma hos oss ser det inte ut som på bilderna, här är det en salig blandning av gammalt och nytt, ärvt och inköp från Åhlens, rött och guld. Men jag skulle vilja dra åt denna mer avskalade men samtidigt mysiga inredning. Fast var gör man då av alla noga utvalda julsaker som inte passar in längre??
Drack min första glögg igår, mumsigt! Fast det var den alkoholfria varianten, körde bil och fick bara sniffa lite på glöggen 07 med smak av havtorn och kanel. Men på söndag blir det riktig glögg, ser jag fram emot. Har lärt mig på senare år, lååångt efter alla andra, att äta peppisar med ädelost. Nu är ju det kalasgott men finns det någon som har något annat tips på enkelt (mycket enkelt!) tilltugg till glöggen?

Bilder från Broste

25 november 2007

Mer om böcker

Lite boktema är det tydligen hos mig just nu!
Har hittat fyra böcker som jag tror ger bra och praktiska tips på hur man kan inreda sitt hem på ett snyggt och smart sätt. Har inte köpt någon av dem än, kanske det kan få bli ett julklappstips till familjen ;o)

Rum är en guldgruva för den som önskar sig ett både hemtrevligt och riktigt snyggt hem utan att ha all världens pengar!

Arkitekthemmen som presenteras i Stil utmanar vårt sett att se på boende och ger mängder av inspiration och nya idéer.

I Epoker och stilar i inredningen presenteras huvudströmningarna inom inredningsarkitekturen från 1700-talet och fram till i dag.

Tänk om allt vi har valt att ha omkring oss därhemma hade en alldeles egen plats. Då kanske man hade sluppit leta sig fördärvad efter nycklar, kläder, pennor, tejp, frimärken …
Bild och text från Damm Förlag

23 november 2007

Litteraturblogg

Oj vilken hektisk vecka det har varit och då har det inte hunnits med något bloggande. Har gjort otroligt roliga saker som jag kommer att återkomma till i ett annat inlägg :o)

Nu blir det ett bloggtips som inte har med inredning att göra . Bloggen handlar enbart om litteratur och heter PEKORALEN -- bloggen om redig litteratur. Som Fritz Olsson själv skriver, En blogg FÖR särpräglad, medveten och redig skrivkonst. EMOT allt annat. Kika gärna in och läs bl.a om våra stora svenska författare, få filmtips eller läs en dikt. En välskriven blogg som jag gillar att besöka.
Den häftiga Bibliochaise home från Italienska Nobody&co tipsde Fritz om, riktigt läcker och ett måste för den sanna bokvännen! Den ska rymma fem hyllmeter av böcker och sen tillkommer den snygga fotpallen. Fåtöljen går att få i valfri färg och kuddarna finns i en mängd färger, trevligt.
Önskar nu alla en trevlig helg, må så gott!

15 november 2007

Flyttdax

På lördag smäller det för våra vänner. De ska äntligen flytta och på så vis kommer vi att ha en promix på tio minuter mellan oss. Ska bli så roligt att få dem lite närmare oss. Eftersom jag inte riktigt lämpar mig som flyttgubbe har jag fått titeln kock denna lördag, känns lite lyxigt att stå för den roliga biten. Besökte det nya hemmet för första gången idag och det kommer att bli kanon för hela familjen. Vet också att de vill tapetsera om i de flesta rummen så jag kan inte låta bli att lägga ut lite tapetinspiration åt dem....



Bilder från Nässjö Tapetfabrik

13 november 2007

Tillbaka....


Nu är jag tillbaka och redo att börja blogga igen. En dryg vecka har gått och man gläds över att alla börjar må bättre. Även om man samtidig tänker på att ingen ska behöva råka ut för detta oprovocerade våld som vi läser om varje dag...

Visar några fina bilder som jag hittade hos Nordhjem, men jag tror att det mesta kommer från Tine K.
Skulle gärna använda de vackra servettringarna till julbordet och en tjusig penna gör det extra roligt att skriva julkorten. Ska försöka knåpa ihop egenhändigt tillverkade kort denna jul, fast det har jag ju å andra sidan tänkt göra mååånga gånger så det återstår att se hur det går med den saken.

06 november 2007

Paus....

Just nu känns livet för tungt för att kunna sätta sig ner och blogga om roliga och spännande saker.
Nära och kära har drabbats av det fruktansvärda våldet på våra gator och jag är både ledsen och arg.
Kommer tillbaka när det känns lite bättre.

03 november 2007

Soon Glöggtider...

Det här kittet ska jag beställa till årets glöggmys! Har inte hunnit med att köpa Blossas årgångsglögg alla år men nu har jag chansen att få prova och bjuda på alla smaker. På V&S hemsida kan man läsa följande:
- Blossa årgångsglögg har fångat varje års trend. Att ta fram en förpackning med de senaste fem årens smaker passade bra, ett slags femårsjubileum. Med sina nordiska smaker och snygga design är det en modern julaccessoar som passar väl in på 2000-talets julbord, säger Katarina Letz Söderström, produktchef på V&S.
Årgångsglöggarna är framtagna av V&S egen chief blender glögg Åsa Orsvärn och flaskorna är formgivna av designern Susanna Barrett Nygren. Serien av flaskor med Blossa 03, 04 och 05 vann första pris i den prestigefyllda tävlingen Swedish design Award 2006.
Flaskorna är verkligen snygga!

Tips: Gå in på Blossas hemsida och klicka på Glöggmingel, gå sedan in på Inbjudningskort och klicka på tänkbar gäster, syfte, rim och från.
Lyssna!!!!! Så roligt!!!!!

01 november 2007

Soon Christmas...

Nu kanske jag är lite tidigt ute men det finns en förklaring till det! Tycker, som de flest, att det känns riktigt mörkt och ruggigt ute och då tröstar jag mig med att jultiden snart gör sin entré. Gillar att planera julklappsinköp, slå in klapparna i fina paket, planera mat, pynta hemmet och tänk så mycket god glögg man får dricka. Visst längtar man?!
Julpyntet på bilden är verkligen diskret, bokstäverna är så snygga. Men var ska man hitta liknande här i Sverige? Bilden sparade jag som inspiration och jag hittade den i någon utländsk tidning, minns ej vilken.
Apropå glögg, man kan undra vad Blossa kommer med för ny smak i år?