30 december 2007

Happy New Year!

Oj,oj, mycket att hinna förbereda här hemma. Trots att det i år blir knytisaktigt nyårsfirande så är det lite extra att pyssla med när man ska fira in det nya året här hemma.
Speciellt om man tycker att dukning och utsmyckning är viktigt. Har köpt vita och limefärgade kryss som ska klippas ner till små, små buketter. Sen blir det vita pärlor, silvertrådar och kanske en och annan stjärna. God mat blir det naturligtvis, blandade snittar, klassisk oxfilé med potatisgratäng och rödvinsås. Och till dessert en underbar tårta i flera lager och på toppen tror jag att det ska vara champagnetryffle!!!
Men nu ska det intas en mugg kaffe och en mysig tidning, underbart det också :o)
Ett riktigt Gott Nytt År till er alla!
Plus en extra stor kram till alla mina vänner som har lyckats pricka in förkylningar och annat skräp just till nyår.
Bild från Living etc

23 december 2007

Julefrid

Önskar alla en riktigt God Jul med en fin bild från
Walther & Co.
Må så gott!

20 december 2007

Sju slumpmässiga

Okej, då var det dax att ta sig an utmaningen från Poppins. Utmaningen är att berätta sju slumpmässiga saker om mig själv. Så nu plockar vi ur hatten och ser vad det blir....

1. Jag har aldrig bott själv(osjälvständig eller bara sällskapssjuk?). Har delat lägenhet med både en och två kompisar innan The Handyman dök upp i mitt liv och efter det har vi delat bo.

2. Har haft ett häftigt temperament som jag lärt mig att tygla, kallas kanske personlig utveckling, eller bara att bli äldre och klokare!?

3. Kan nästan inte slänga växter, hur skruttiga de än är. De kan ju bli gröna och tjusiga igen, har faktiskt hänt. Men min mor som är i blombranschen bara suckar och skakar på huvudet när hon ser mina konvalecenter.

4. Gillar att stryka, som terapi på något sätt.

5. Min pappa och jag fyller på samma dag, toppen när man är liten, lite klurigare när man är vuxen.

6. Flyttade till Stockholm från en mindre stad och planerade att bo här i ca. två år. Det har nu gått sjutton år....

7. Är stolt över att jag klarat av en lång sjukdomstid och har nu kommit tillbaka och kan börja arbeta igen!

Det var mina sju slumpmässiga. Skickar nu utmaningen vidare till Lisen, Lina och Lisa.
Må så gott och ta det lugnt i julruschen!
Bild från Julgranskulan

17 december 2007

Julmusik

Idag var jag på Ikea, tro det eller ej :o) Faktiskt inte så många julstressade personer där, lite överraskande. Tips är att de började rea ut alla juldekorationer, om någon skulle vilja fynda lite. Det såg ut som det fanns en hel del kvar att rea ut vilket i sin tur måste betyda att det kanske inte var någon jättehit med tokgröna kulor, lila glitter och gigantiska ljuskronor à la snöboll?!?
Ett annat tips är den fantastiska skivan Noël med Josh Groban. Den är klassisk och lite högtidlig, inget Hej tomtegubbar så långt örat når. Har spelat skivan flitigt den sista tiden utan att ledsna och det är ett gott tecken. Klicka HÄR för ett smakprov!

12 december 2007

Isabella Smith

Äntligen ska Bokbönorna samlas för en ny bokträff, ska bli så roligt. Ibland är det helt hopplöst att få till en tid som passar alla och så har det varit denna gång. Men nu ska vi träffas och snacka om Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll som jag valde förra gången. Sen kommer det spännande momentet när den nya boken ska presenteras, denna gången vald av K. Jag återkommer imorgon och berättar vilken bok det blev.

Tyvärr har vi det inte så julmysigt hemma än, började fixa lite igår men av någon mystisk anledning ser det nästan värre ut idag, hmmmm.
Hur som helst, jag julpyntar på bloggen istället för hemma. Bilden är från isabella smith och känns enkel och snygg, ska försöka få till något liknande hemma är det tänkt. Roligt att använda gamla koppar att dekorera med.
Ha en bra dag!
Ps. äntligen skiner solen här, underbart!

10 december 2007

Och ute är det grått...

Hur ska man kunna få någon julstämmning med detta Londonväder, jag bara undrar?
Visst är det mysigt inne med alla tända ljus och strålande stjärnor. Men lite konstigt är det när man fortfarande kan ha sin sommarjacka utan att frysa och gummistövlar känns mer passande än vinterkängor. Jag längtar faktiskt efter lite knarr under fötterna!
Och för att inspirera till lite julstämmning, om det nu går, visar jag en bild med paket i härliga nya julfärger. Vem blir inte glad av ett rosa paket, inslaget med omsorg. Jag håller med Lisen om att det känns roligt med nya färger på papper och pynt!

04 december 2007

Shopping Fund Money Box


En egen Shopping Fund-bössa, det tycker jag var fiffigt!
Riktigt rolig och jag skulle gärna ha en, kanske rent av är i behov av en där jag kunde lägga småskrammel, presentpengar eller varför inte en liten veckopeng. Eftersom klädkontot har minskat i takt med att heminredningskontot har ökat blir det faktiskt inte så mycket nytt att hänga in i garderoben längre. Förr i världen(är jag 100 år eller...)kunde ganska mycket pengar spenderas i diverse trevliga klädbutiker men så är alltså icke fallet nu.
Fast om jag nu hade en Shopping Fund Money Box från Bombay Duck kanske det skulle bli lite roligare att öppna garderobsdörren...