30 mars 2008

Sovrumstankar

Ibland behövs det inte så mycket för att inspireras. Den här bilden får mig att vilja göra om i vårt sovrum och det är idén med tapetrutan över sängen som jag har fastnat för. Som jag skrivit tidigare så bor jag i ett hus som ska renoveras från topp till tå och just nu är det hallen som håller på att färdigställas. Men det gäller att samla på olika lösningar till de andra rummen för rätt som det är så bli det sovrummets tur. Stolen som står vid skrivbordet är oxå en favorit som ska inhandlas till köket, fast vita får det bli. Boxarna på golvet är coola och jag har bestämt visat bilder på dem en gång tidigare.
Bild från Bolig

29 mars 2008

Ljuvlig bok

Härligt att Tricia Guild kommit med en ny smällkaramell som man kan njuta av, Inred med blommor. Har inte så många av hennes böcker men min svägerska L har desto fler som jag brukar passa på att titta i när jag är hemma hos henne. Men den här ska jag nog köpa hem så att man kan inspireras när som.
I SvD ger Tricia följade råd:
1. Pröva dig fram. Testa att sätta ihop blommor i kont­rasterande färger och former. Fundera över hur de bäst kan komma till sin rätt. I hög eller låg vas? Kanske höga blommor i en låg vas? Kanske får höga blommor samsas med några lägre som får kika upp över vaskanten. Våga bryta konventionerna.
2. Se till att blommorna alltid har rent vatten. Byt vatten varje dag. Låt inga blad täckas av vatten, det gör blomvattnet grumligt.
3. Rengör och spara burkar och flaskor av alla de slag och låt dem få nytt liv som vaser. Även tekoppar, tekannor och dricksglas kan vara perfekta vaser.
4. Ibland behöver det inte vara de stora arrangemangen som ger starkast intryck. Minibuketter av sköra ängsblommor i äggkoppar kan vara bedårande.
5. Gruppera vaser i olika storlekar och former.
6. Släng inte blommor som blir över eller slokar. Skär av stjälken och sätt blommorna i en mind­re vas, eller lägg dem på ett fat med vatten i botten.
Bild från Max Ström

25 mars 2008

Non Stop

Efter helgens godisfrossa kanske godisstolar inte lockar, eller så gör det just det eftersom man så lätt blir sockerberoende.....nä nu spårade jag ur lite. Hur som helst tycker jag att denna fåtölj är en fröjd för ögat och faktiskt framkallar den habegär fast då kanske mer till arbetsplatsen än hemmet. Känns snygg både i knalliga och milda färger, blir helt olika uttryck.
Globus finns i sju färger, härstammar från Småland och inspirationen kommer från Non Stop!
Bilder från TMT Design

20 mars 2008

Godishelg

Önskar alla gulliga bloggisar en riktigt härlig påskhelg!
Förhoppningsvis kommer det att finnas tid att skriva på bloggen i helgen men gör det inte det så skrivs vi nästa vecka.
Må så gott :o)
Bild från Én Sif & Gry

17 mars 2008

Nytt och gammalt...

Tenn känns som ett ohippt och ålderdomligt material, ja om jag får tycka vill säga.
Men nu är jag inte sämre person än att jag kan ändra mig. Det känns verkligen som ett lyft för Munka Sweden när man tittar på denna bild. Ägaren Helen von Arnold skriver,
– Tenn förknippas kanske ofta med ljusstakarna man plockar fram en murrig höstdag, men jag vill visa på att tenn är så mycket mer än så. En vacker tennvas med en färgsprakande sommarbukett till exempel är ju helt fantastiskt vackert och känns inte det minsta tungt och murrigt. Och jag håller med, tänk er en bukett med ranunkler i vasen på bilden!

15 mars 2008

Påskmarknad

Nu är vi snart inne i påskveckan och eftersom vädret ser ut som det gör känns det inte så konstigt att fira påsken så här tidigt på året. Och nu till helgen, 15-16 mars, kan man om man vill besöka Överjärva gård och spä på vårkänslorna med lite påskmarknad. Idag hann vi inte åka dit, och det kanske var tur för det har varit uselt väder med snö och regn om vart annat. Men imorgon hoppas jag att vi hinner dit och att solen behagar komma fram och skina på oss.
På Överjärva och hittar man också Järva byggnadsvård och Karin Erikssons nya butik Manos så det finns fler anledningar till denna utflykt. Har tidigare skrivit om Karins underbara muggar och hennes blogg är alltid kul att besöka. Men först ser jag fram emot god mat och mys med goda vänner och självklart ska vi titta på Melodifestivalen!
Bild från Överjärva gård

05 mars 2008

Ett mysigt ställe...

En butik som säljer blommor, praliner och goda ostar låter väl som en hit? Jag har hittat till just den butiken i Eskilstuna och skulle du vara i krokarna kan jag rekomendera ett besök på BlomsterPralinen på Köpmangatan i Gamla Staden. Jag ska åka till min gamla hemstad imorgon men då är tyvärr den mysiga butiken inte öppen.

Ett presenttips är deras choklad och ostprovning. Det är en rolig present både att ge och att få för man brukar ju få följa med födelsedagsbarnet när det ska smakas....
På hemsidan skriver de att BlomsterPralinen är en butik för livsnjutare och själv är jag medlem i deras Sybarit-klubb!
Gamla Staden är för all del inte så stor men det finns några trevliga ställen att besöka och hittar man inget att shoppa kan man alltid njuta av de gamla husen som är mycket välbevarade.