02 april 2007

Swedish interiors

De här bilderna kommer från ett hem i USA där man har följt den gustavianska stilen på inredningen. Som jag tidigare skrivit tycker jag verkligen om stilen på möbler från den tiden men jag blandar gärna upp den med lite modernare inslag. Tycker att ett hem känns mer levande om man blandar nytt och gammalt, det kanske inte är något nytt under solen men ibland kan det helt enkelt bli för mycket möbelvaruhus över ett hem. Nej tacka vet jag blocket där man kan hitta fynd som man med lite färg och nya textilier fixar till i sin egen stil. Man får på sett en helt unik möbel och återvinning är aldrig fel! Oj vad jag kom från ämnet :o)
Åter till bilderna, kvinnan som bor i huset vars bilder jag visar heter Rhonda Eleish och hon driver tillsamman med sin vän Edie van Breems en butik som specialiserat sig på svenska antikviteter. De har bägge anknytning till Sverige och har tillsammans skrivit boken Swedish Interiors som jag är lite nyfiken på.
Ha en bra dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande! Och så vackert! Romatiskt och rofyllt.

Du, jag gillade din blogg så mycket att jag länkar till den från min sida, hoppas att det är ok?!

Lella sa...

Visst är det vackert! Och du får så gärna länka, ticke tack.

Anonym sa...

Vilka underbara gustavianska bilder du visar!..Älskar gustavianskt och 1700-tal! Sängarna var ju helt underbara..väldigt ombonade med den rundningen vid fotändan!